Obavještavamo Vas da voda iz gradske vodovodne mreže nije za piće. Rezultati ispitivanja u 11h pokazuju povećano zamućenje vode na izvorištu „Bistrice“, iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Do zamućenja je došlo usljed naglog povećanja temperature i otopljenja snijega na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice.

 

Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na povećanu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže ne koriste vodu za piće, već da koriste bezbjedne alternative, tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja – flaširanu vodu.  

 

          Napominjemo da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

 

Ekipa Tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavijestiti potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama.