Dana 28.03.2020.godine od 930h obustavlja se vodosnabdijevanje (isporuka vode) za sledeće djelove grada i naselja: Strojtanica, Njegnjevo, Gubavač i Voljavac.

 

Obustavljanje vodosnabdijevanja vrši se zbog sanacije kvara na glavnoj vodovodnoj mreži DN 160mm u Njegnjevu kod kapele. Uzrok pucanja cijevi je zatvaranje i poremećaj pritiska u mreži koji se desio juče nakon oštećena cjevovoda usljed izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji Ulice 1 u Resniku od strane izvođača radova D.O.O. „KONSTRUKTOR GROUP“ iz Bijelo Polje.

 

Uspostavljanje urednog vodosnabdijevanja za gore pomenuta naselja očekujemo poslije 17h.

 

Opet apelujemo na sve nadležne, investitore i izvođače radova, da svoje radove ograniče ili obustave na dijelovima rekonstrukcije svih saobraćajnica, gdje su naše vodovodne i kanalizacione cijevi, kako ne bi imali obustavu vodosnabdijevanja u ovoj vanrednoj siruaciji kada je voda za piće itekako neophodna za očuvanje zdravlja i održavanje higijene zbog aktuelnog virusa COVID 19. Kako smo juče i saopštili da svaka obustava vodosnabdijevanja izaziva nove kvarove na mreži, što se i pokazalo jutros u ranim časovima u naselju Njegnjevo koje povezano na cjevovod naselja Resnik.